info@passiflora-tuinen.nl
026 - 3702580
KvK: 53386981
BTW: NL105464752B01
tuinontwerp bloementuin
terras met pergola ronde vormen clematis

Bloementuin

Een tuin met een natuurlijke sfeer is de wens van de bewoners. Ruimte voor beplanting is dan ook een vereiste. De tuin is verdeeld in drie gedeelten door middel van wintergroene hagen. Een groot terras bij het huis waar ruimte is voor de grote eettafel met stoelen. Een ruimte voor de vaste zitbank waar je heerlijk in het zonnetje kan zitten. En een praktische ruimte bij de schuur waar je de fiets in en uit de schuur kan halen en de was kan ophangen aan de droogmolen.

De tuin is in de zomer een grote bloemenpracht. De beplanting bestaat uit een stapsgewijs in hoogte opgebouwde border. Vooraan de lage planten en achteraan hogere planten. De kleur, structuur en vorm van bladeren en bloemen wisselen elkaar af. De bloemkleuren zijn paars, wit, donkerroze en rood. Beide buren hebben een uitbouw. Om de muren te breken en om een groen beeld te geven, staat er tegen de linkermuur een leihaagbeuk. De rechtermuur wordt bedolven onder Clematis, een sterke klimmer en rijke bloeier.

We vonden het erg leuk om onze eigen wensen en idee├źn terug te zien in het ontwerp dat Passiflora heeft gemaakt. Het is precies het ontwerp geworden waar we op gehoopt hadden. Passiflora heeft ook een leuk idee bedacht voor het verwerken van een zandbak in onze tuin wat mooi in het ontwerp past. We hebben de samenwerking als zeer prettig ervaren.
Thijs en Mayke